• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
Inchide [x] Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Fii la curent cu ultimele noutati din legislatia muncii

Buna,
Iti multumim pentru interesul tau cu privire la noutatile Smart Update.

Cu stima,
Echipa Smartree

Trimite
Nota de confidentialitate: Completand acest formular, imi dau acordul pentru prelucrarea datelor personale, doar in scopul pentru care au fost solicitate, conform cu Politica de Confidentialitate.
 

Smart Update: Se modifica suprataxarea contractelor de munca part-time

17 Ian. 2020

Incepand cu 1 ianuarie 2020 a intrat in vigoare Legea nr. 263/2019 care prevede revenirea la modalitatea anterioara de taxare pentru veniturile obtinute in baza contractelor de munca part-time. 

Noua lege abroga articolele din Codul Fiscal care prevedeau ca aceste tipuri de venituri, contributia la sanatate si cea de asigurari sociale aferente lor, sa fie retinute la nivelul salariului minim pe economie, daca suma obtinuta in baza contractului cu norma redusa era mai mica.

In noile conditii, o data cu veniturile aferente lunii ianuarie 2020, se revine la aplicarea cotelor de contributii la venitul brut efectiv obtinut de angajat si nu la un venit superior.

De asemenea, tot din aceasta luna s-au stabilit noi valori pentru:

- salariul minim brut garantat in plata

- castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat

Tine-ti echipa la curent cu ultimele noutati legislative din domeniul HR! Pentru mai multe informatii legate pe acest subiect, Descarca Smart Update Ianuarie nr. 1 2020 si transmite-l colegilor tai.


 

Citeste mai multe din categoria Smart Update

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.