• office@smartree.com
  • 021 301 90 90
 

Instrumentele software Smartree, de ajutor in comunicarea cu angajatii

Desi pandemia de Coronavirus ne-a surprins pe toti la inceputul lunii martie, deja a trecut mai bine de jumatate de an de cand companiile au fost nevoite sa adopte modul de lucru work frome home, in functie de tipul de activitate pe care o desfasoara. Unele organizatii aveau deja implementat acest mod de lucru, ca si beneficiu acordat angajatilor, dar la o amploare mult mai mica, de cateva zile pe luna sau in unele cazuri, pe saptamana.

 

instrumente software smartree

 

Pentru multe firme desfasurarea activitatii de acasa a reprezentat o adevarata provocare, incepand de la asigurarea echipamentelor IT pana la adaptarea fluxurilor si a proceselor operationale la modul de lucru remote.

Dar pe masura ce perioada de incertitudine si de ingrijorare la nivel global s-a extins iar rata de infectare a atins noi recorduri incepand cu luna octombrie, angajatorii au inceput sa se focuseze din ce in ce mai mult asupra modului in care noua realitate - munca in stil remote - va influenta interactiunea, sentimentul de apartanenta si cultura organizationala. 

  • Cum putem comunica permanent si eficient cu angajatii in conditiile in care nu mai suntem prezenti la birou?
  • Cum pastram vie cultura organizationala?
  • Cum ne asiguram ca salariatii nu se simt deconectati de la business si cum ii putem ajuta sa treaca mai usor prin aceasta perioada? 

Aici intervine rolul departamentului de Resurse Umane, dar si al managerilor, de a comunica permanent cu angajatii si de a dezvolta un plan de comunicare interna, clar si transparent, care sa cuprinda toate etapele prin care companiile trec in aceasta perioada, cu toate procedurile si masurile implementate. Impactul psihologic resimtit in contextul actual poate fi unul diferit pentru fiecare dintre noi. Daca unii angajati se simt confortabil lucrand din spatiul familiar de acasa, nemafiind nevoiti sa piarda zilnic timp pretios in haoticul trafic, pentru alti angajati pot aparea anumite stari de anxietate. Asadar comunicarea interna privind schimbul de experiente, de lucruri noi invatate in aceasta perioada, poate fi o metoda prin care putem atenua acest impact si prin care mentinem vie cultura organizationala. Este vorba de sanatatea psihica a angatilor si de rolul companiilor de a-i ajuta sa aiba grija de sanatatea lor. 

Dar exista si alte aspecte de care trebuie sa tinem cont in momentul in care lucram de acasa. Pe termen lung, si nu numai, putem resimti o scadere a eficientei si a productivitatii individuale, care implicit se va reflecta si in performanta companiei. Aici intervine rolul discutiilor de feed back dintre manager si angajat si chiar al celor informale, chiar daca sunt realizate in mediul online. Este important pentru fiecare angajat sa isi mentina o traiectorie ascendenta de formare profesionala si implicit, de crestere a performantelor. De asemenea, unii dintre noi, in lipsa unei interactiuni zilnice si a lucrului in echipa ar putea resimti un sentiment acut de izolare. 

Astfel, platformele de comunicare, precum Microsoft Teams, Zoom, Asana sunt instrumente foarte importante de asigurare a interactiunii si urmarire a task-urilor in aceasta perioada. De asemenea, doua dintre modulele dezvoltate de Smartree, parte a platformei software HR, MyStaff, sunt special dedicate comunicarii interne. Ele pot usura considerabil munca managerilor de HR in privinta comunicarii cu angajatii prin trimiterea de notificari automate si stiri in interiorul organizatiei. 

Modulul Notifier poate contribui la cresterea retentiei si a satisfactiei angajatilor care pot fi felicitati/recompensati la timp cu ocazia unor evenimente importante din viata lor sau pe care le aniverseaza in companie. Acest tip de comunicari sunt cu atat mai importante in contextul lucrului de acasa cand una dintre principalale provocari ale companiilor este sa isi tina oamenii implicati, sa pastreze cultura organizationala si sentimentul de apartenenta la echipa, care de fapt, sunt piatra de temelie pentru obtinerea rezultatelor.

 

Principalale beneficii ale modulului Notifier

  • Felicitare electronica “La multi ani” pentru angajati - notificare automata prin e-mail de ziua angajatilor, la pranz;
  • Atingerea unor praguri de vechime in cadrul companiei (1 an, 5 si 10 ani) - notificare automata prin e-mail, pe data de 1 a lunii pentru luna in curs;
  • Reminder finalizare pontaj – notificare automata prin e-mail cu 3 zile lucratoare inainte de ultima zi din luna, pentru a reaminti termenul de finalizare a pontajului;

De asemenea, beneficii reale poti obtine si prin utilizarea modului News, fie ca vorbim despre transmiterea unor informatii importante in timp real sau publicarea unor documente generice ale companiei. Acest modul se poate transforma intr-un adevarat instrument de informare si engagement al angajatilor, tinandu-i conectati la toate schimbarile din interiorul organizatiei, fiind un aspect critic in lipsa comunicarii si interactiunii fizice din cadrul spatiilor de birouri. 

 

Principalale beneficii ale modulului News

  • Crearea de stiri in orice moment, cu posibilitatea de a alege momentul si data la care vor fi transmise;
  • Obtinerea de confirmari pentru luarea de cunostinta a anumitor categorii de informatii, care sunt obligatorii;
  • Acces rapid la noile proceduri / schimbari ale regulamentului de ordine interioara;
  • Posibilitatea de a vizualiza si descarca documente puse la dispozitie de catre companie.
  • Posibilitatea de a transmite documente specifice departamentului de resurse umane catre angajati.

 

Citeste mai multe din categoria Software HR

 

Ultimele noutati

 

 

 

 

 

 

Abonati-va la newsletter-ul Smartree pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniul HR

Sunt de acord cu prelucrarea adresei de e-mail doar pentru asigurarea serviciului de Newsletter, conform cu Politica de Confidentialitate.